Web Analytics Made Easy - Statcounter

سرویس انتخابات بی‌باک:

مناظره ۶ کاندیدای ریاست‌جمهوری آغاز شده و هم‌اکنون در حال برگزاری است.

به گزارش بی باک، مناظره 6 کاندیدای ریاست‌جمهوری از ساعت 16 و 30 دقیقه امروز آغاز شده و کاندیداها درا ین مناظره با موضوع اجتماعی دیدگاه‌های خود را به بحث گذاشته‌اند.

*** حاشیه‌های پیش از آغاز مناظره‌

- مرتضی حیدری مجری اولین مناظره‌ انتخابات ریاست جمهوری است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

- حسن روحانی در لحظه ورود به اتاق انتظار بر خلاف سایر کاندیداها، با برخی کاندیداهای ریاست جمهوری دست نداد. این کار او خلاف عرف و روال گذشته بوده است.

- طبق برنامه قبلی، برای محل استقرار کاندیداهای ریاست‌جمهوری یک کاندیدا انجام شد و بر این اساس، هاشمی‌طبا در صندلی شماره 1، روحانی در صندلی شماره 2، قالیباف در صندلی شماره 3، جهانگیری در صندلی شماره 4، رئیسی در صندلی شماره 5 و میرسلیم در صندلی شماره 6 مستقر خواهند شد. بر اساس این قرعه‌کشی، قالیباف بین جهانگیری و روحانی خواهد نشست.

- فیلم لحظه ورود روحانی به سالن انتظار کاندیداها و دست ندادن وی با برخی کاندیداها

- فیلم مزاح روحانی در مراسم قرعه کشی قبل از آغاز مناظره: کاندیداها ذهنشون کار نمی‌کنه. اگر می‌کرد کاندیدا نمی‌شدند. (خنده حضار)

- اولین مناظره انتخابات، راس ساعت 16 و 30 دقیقه، با پخش سرود ملی کشورمان و قرائت آیاتی چند از کلام الله مجید، آغاز شد.

- برخی کاندیداهای حاضر در مناظره از جمله سیدمصطفی هاشمی‌طبا و میرسلیم گوشی‌هایی بر گوش دارند. مشخص نیست که از این گوشی‌ها برای ارتباط با مشاوران بیرونی بهره‌گیری می‌شود یا کاربرد دیگری دارد.

خبر در حال تکمیل است؛ به روز رسانی کنید . . . .

متن کامل سخنان کاندیداها در این مناظره را در ذیل بخوانید:

* مرتضی حیدری مجری: با درود بی کران به روح پرفتوح امام عزیز و شهدای گرانقدر دفاع مقدس به خصوص شهدای اخیر حادثه مرزبانی حضور یکایک حضار محترم بینندگان محترم و ملت شریف ایران سلام عرض می‌کنم.

عصر روز جمعه شما به خیر.

اینجا استودیو 11 صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران است؛ ویژه برگزاری مناظرات دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری اسلامی ایران. خداوند منان را شاکریم که نخستین مناظره ما مصادف با اولین روز شعان و آخرین مناظره ما مصادف با نیمه شعبان سالروز میلاد حضرت ولی عصر(عج) همه اعیاد را به شما تبریک عرض می‌کنم به ساحت مقدس نبی مکرم اسلام حضرت محمد درود می‌فرستم و امیدوارم به برکت این ایام برنامه‌های خوبی را بتوانیم تقدیم شما ببیننگان عزیز کنیم.

ما سه برنامه مناظره خواهیم داشت اولین آن امروز است، بعدی روز 15 اردیبهشت و بعدی 22 اردیهبشت، با حضور همه نامزدهای محترم دوازدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری تقدیم شما خواهد شد.

مناظره ما در سه بخش تقدیم شما بیننگان می‌شود در بخش اول به قید قرعه نامزدهای محترم در جایگاه قرار می‌گیرد و به سوالی که آن هم به قید قرعه انختاب می‌شود به مدت چهار دقیقه پاسخ می‌دهند؛ سپس نامزدهای دیگر دو دقیقه وقت خواهند داشت تا صحبت‌های نامزد حاضر در جایگاه نقد کنند بعد نامزد حاضر در جایگاه 5 دقیقه وقت خواهد داشت تا پاسخ دهد این روال برای هر شش نامزد تکرار می‌شود

در بخش دوم، ما برای هر نامزد یک سوال خواهیم داشت که به مدت دو دقیقه به آن پاسخ خواهند داد. در بخش پایانی نیز هر کدام از نامزدها 3 دقیقه وقت خواهند داشت تا مباحث مطروحه را جمع بندی کنند.

به لحاظ محتوا، حوزه مسائل اجتماعی از مهمترین و گسترده‌‌ترین حوزه‌های هر جامعه‌ای است که ارتباط تنگاتنگ و وسیعی با همه حوزه‌های سیاسی اقتصادی فرهنگی و حتی امنیتی دارد به همین دلیل و با توجه به تاکیدات مکرر ارکان عالی نظام بر حوزه احتمالی سوالات برنامه مناظره امروز عمدتا حول مسائل اجتماعی خواهد بود و طبعا با توجه به ارتباط آن به سایر حوزه‌ها می‌تواند وارد ساید حوزه‌ها بشود.

نامزد محترم شماره 6 جناب آقای میر سلیم تقاضا می‌شود به جایگاه بیایند.

** سوال اول: جناب آقای میرسلیم، بفرمایید طرح و برنامه 4 ساله شما برای مدیریت حاشیه‌نشینی و جلوگیری از این پدیده چیست؟

** سید مصطفی میرسلیم:

بسم الله الرحمن الرحیم

مهمترین سرمایه که در هر کشروی وجود دارد، نیروی انسانی آن است؛ این نیروی انسانی باید متناسب با ظرفیت‌های زیستی در کشور توزیع شود و بر مبنای استعدادی که نیروی انسانی دارد، مشارکت کند در پیشرفت کشور.

در کشور ما استان‌ها هر کدام از استعدادی برخوردار هستند و نیروی انسانی ما نیز با این استعدادها باید به شکوفایی برسند. عدم توجه به سیاست‌های آمایش سرزمین متاسفانه موجب شده است که بسیاری از افراد از نقاط روستایی به شهرها و از شهرها به کلانشهرها و حاشیه‌ها روی بیاورند.

این مسئله که پدیدار شده است به مشکلات متعدد اجتماعی، فرهنگی امنیتی و اقتصادی منجر شده است. ما چاره‌ای که برای حاشیه‌نشینی در نظر گرفته‌ایم بازگشت به سیاست‌های آمایش سرزمین توزیع صحیح جمعیت بویژه بکاریگری صحیح منابع آب در کشور است. چون آب است که منبع اساسی است و به دلیل عدم استفاده صحیح از منابع آب بسیاری از روستاهای ما متاسفانه مواجه با حالت بیابان زدایی شده‌اند و روستاییان به شهرها روی آورده‌اند.

یکی از دلایل بی تجهی به منابع‌آن استفاده از چاههای عمیق و غیر مجاز و از بین رفتن شبکه‌های قنات در کشور است.

این روستائیان که نتوانسته‌اند درست از امکانات آبی استفاده کنند ناگریز به حاشیه شهرها پناه آورده‌اند و در آنجا با امکانات لازمی که برای زندگی صحیح انسانی مواجه نشده‌اند و به شهرها آمده ‌اند و تن به کارهایی داده‌اند که شخصیت انسانی آنها محترم شمرده نشده اند نتوانسته‌اند از بهداشت و درمان درست، آموزش و پرورش صحیح برخور دار شوند.


بنابراین مشکل اصلی حاشیه‌نشینی برمی‌گردد به عدم توجه به سیاست‌های آمایش سرزمینی ما ظرفیت‌های زیستی مان در مناطق مختتلف کشور یکسان نیست باید پاسخ بدهیم که به چه دلیل در استان سیستان و بلوچستان بویژه در اطراف زابل ما مواجه با مهاجرت گسترده شده‌ایم و آنها هستند که باید پشیتیبان اصلی مرزها باشند و تقویت کننده نیروی انتظامی باشند و این انجام نشده و معلوم نیست چه کسی با این مشکل که برای کشور ایجاد شده پاسخگو باشد.

** مجری: آقای هاشمی طبا اگر نقدی دارید به صحبت‌های میرسلیم بفرمایید؟

** سید مصطفی هاشمی طبا در نقد میرسلیم:

تشکر می‌کنم از صحبت‌های آقای میرسلیم اما لازم می‌دانم نکته‌ای را مورد توجه قرار بدهم تا این بحث مقدار زیادی بیشتر مورد توجه و عنایت قرار بگیرد.

بحث آمایش سرزمینی بحث روستائیان و بحث آب یا بحث‌های دیگر زیست محیطی که مستقیما بر می‌گردد به زیستگاه انسان در حقیقت یک میراثی از گذشتگان، میراثی از خداوند است که به بشر عطا شده است. وقتی ما بحث‌های مختلفی در کنار هم قرار می‌دهیم و اولویت برای آنها قائل نشویم موجب می‌شود بعضی از مسائل که در چشم می‌خورد و مسائلی که کمتر به چشم می‌خورد به آن عنایت نشود.

بنده می‌خواهم عرض کنم که واقعا سرزمین ما ایران دچار بحران شدید زیست محیطی است و زیستگاه انسان در این مجموعه کاملا در حال از بین رفتن است؛ مثال‌های متعددی در این مورد هست می‌خواهم عرض کنم که اولویت اولی که برای کشور ما باید ما قائل بشویم توجه به زیستگاه ما حفظ ایران است و اگر ما قرار باشد همه مسائل را بدون توجه به اولویت مورد توجه قرار بدهیم این نظر جناب آقای میرسلیم مورد عنایت قرار نخواهد گرفت.

** مجری: جناب آقای روحانی در خدمت شما هستیم.

** حسن روحانی در نقد میرسلیم:

تشکر از آقای میر سلیم به خاطر توضیحاتی که در مسئله حاشیه‌نشینی که یکی از معضلات مهم اجتماعی امروز است نه تنها ایران بلکه اکثر کشورها یا حتی شاید بتوان گفت همه کشورها لااقل سراغ ندارم کشوری که امروز داشته باشیم که در آن حاشیه‌نشینی نباشد.

معمولا حاشیه‌نشینی دور شهرهای بزرگ و کلانشهرها است و ریشه این مسئله به عوامل مختلف بر می‌گردد یک عامل مهم آن مسئله بیکاری است و عدم درآمد کافی فردی که در یک شهر دور زندگی می‌کند یا در یک روستایی زندگی می‌کند و منابع درآمدیش کافی نیست و یا اینکه اصلا نمی‌تواند شغلی داشته باشد برای اشتغال خودش ناچار است مهاجرت بکند.

معمولا در شهرهای بزرگ در مرکز کشور شرایط اشتغال بهتر است پناه می‌برد به آنجا خوب برای آنکه شب بتواند استراحت بکند یک جایی اطراف شهر پیدا می‌کند و بعد به تدریج خانواده خودش را می اورد اگر دید زندگیش خوب است دوستان و اقوامش را می‌اورد. پس یک مسئله مهم مسئله بیکاری است اگر طرف می‌خواست در موطن خودش زندگی کند شغل مناسب و درآمد مناسب ندارد.

مسئله دیگر مسئله عدم تعادل است.

** مجری: آقای قالیباف در خدمت شما هستیم.

** محمد باقر قالیباف در نقد میرسلیم:

عرض تسلیت دارم به مناسبت شهادت 10 تن از مرزبانان کشورمان را. نکته حاشیه‌نشینی؛ نکته مهم و کلیدی است ما امروز حدود 11 میلیون نفر حاشیه‌نشین داریم که به دلیل فرصت‌های نامناسب و بحران‌های اقتصادی بوجود آمده است.

ما باید در دراز مدت و کوتاه مدت برنامه‌ریزی برای این عزیزان داشته باشیم. معمولا دولت‌ها از این مسئله حمایت می‌کنند بخشی از این محرومین و کم درآمدها همین حاشیه‌نشین‌ها هستند دولت هم در گذشته تدبیر کرده با یارانه به اینها کمک کنند اما گله آدم‌ها این است که در هفت سال گذشته با توجه به افزایش تورم و گرانی که اتفاق افتاده ارزش آن 45 هزار تومان امروز به کمتر از 15 هزار تومان رسیده است گله اول آنها این است که چرا این افزایش پیدا نمی‌کند همپای تورم کشور.

یا گله آنها این است که چرا یارانه‌ها بین همه مساوی تقسیم می‌شود البته نگرانی هم دارند که افزایش یارانه‌ها باعث گرانی هم در کشور نشود که من فکر می‌کنم جنابعالی با این موافق هستید من می‌خواهم بدانم جنابعالی برای یک اقدام کوتاه مدت برای این محرومین چه اقدامتی را انجام می‌دهید و برای دراز مدت که به طور ریشه ای چه؟

** مجری: جناب آقای جهانگیری در خدمت شما هستیم.

** اسحاق جهانگیری در نقد میرسلیم:

فکر می‌کنم حاشیه‌نشینی یک از مهمترین آسیب‌ها است که در کشور از تهران گرفته تا اصفهان، زاهدان و مشهد و شهرهای بزرگ با این پدیده روبرو هستند مسئله‌ای که در این خصوص وجود دارد باید به این مردم به صورت جدی توجه کرد نباید به آنها به عنوان افراد غیر ایرانی نگاه کرد. باید به آنها توجه شود خوشبختانه در دولت یازدهم با این پدیده با برخورد بسیار علمی و دقیق و کارشناسی ما سازماندهی کرده‌ایم یک شورایی درست کردیم به نام شورای بازآ فرینی مناطق سکونتی مردم بافت‌های میانه‌ای و حاشیه‌نشینی برای سلامت آنها برنامه‌ریزی دقیقی شد.

تقریبا همه آنها در این دولت بیمه شدند مسئله بهداشت آنها. جوانان آنها که به سن تحصیل می‌رسند از تحصیل محرم می‌شدند در این دولت برای آنها برنامه‌ریزی شده است. کسانی که به سن تحصیل رسیده بودند و با محدودیت روبرو بودند.

** مجری: آقای رئیسی در خدمت شما هستیم.

** سید ابراهیم رئیسی در نقد میرسلیم:

در مورد حاشیه‌نشینی مسئله اول آمار است؛ آمار 11 میلیون مربوط به سال 92 است؛ الان آمار شاید تا 16 میلیون نفر بشود گفت آمار دقیق، باید نسبت به حاشیه‌نشینی معلوم شود. نکته دیگر یک بحث علمی و تحقیقی می‌کنیم که حاشیه‌نشینی دلایل آن چیست مثل اینکه روستاها کم آبی اینها علل است.

سخن ما این است که با عزیزانی که در حاشیه شهرها هستندن چه کنیم؟ اولین گام مسئله نوسازی و به‌سازی نسبت به مسکن و خانه آنهاست که حتما باید صورت گیرد نظام شهری باید ماموریت بگیرد و ساماندهی بکنند.

اینها عزیزمان ما هستند که با مشکلاتی مواجه هستند که این زندگی را انتخاب کرده‌اند حتما مسئله آموزش، بهداشت و مشکلاتی که اینها با آن مواجه هستند به صورت جدی تثبیت مالکیت‌زا مسائل مهمی است که باید صورت بگیرد. ما در حاشیه شهر مشهد از اقدامات اولیه که کردیم بسیاری از حاشیه‌ها می‌گفتند که این خانه مال خودمان هستند یا نه بسیاری این مشکلات را دارند.

نسبت به سرمایه‌گذاری دعوت بشوند صنایع دعوت بشوند و سرمایه‌گذاری بکنند و یک سامان جدی بکنند. حاشیه شهر مثل خود شهر.

** مجری: آقای میرسلیم در خدمت شما هستیم برای پاسخ به نظرات دوستان.

** سید مصطفی میر سلیم در سخنان پایانی:

من برای چاره‌جویی تاکید می‌کنم بر اقدامات تکمیلی که باید صورت بگیرد. قطعا دولت محترم با بودجه‌های هنگفتی که سالانه در اختیار داشته در طول 4 اسل گذشته اقداماتی را انجام داده است برای رسیدگی به محرومان در مناطق حاشیه‌ای شهرها اما کفایت نمی‌کند و ضرورت دارد به طور جدی قبل از اینکه ما مواجه با فاجعه‌های اجتماعی بشویم به مهار کردن این مشکل بپردازیم.

اولا برای بازگشت آنهایی که امکان بازگشت‌شان به روستاها و شهرهای کوچک میسر است باید آماده‌سازی صورت بگیرد. این آماده‌سازی به مهفوم آن است که ما قائل به اعمال مدیریت صحیح بر مدیریت ابی کشور بشویم. 350 هزار چاه غیر مجاز یعنی از بین بردن منابع آبی کشور و فرونشست زمین‌ و متاسفانه ضایع کردن امکاناتی که می‌توانست به طور پایدار برای تولیدات کشاورزی کشور باشد.

دوم اینکه امکانات اولیه رفاهی در روستا باید فراهم شود که روستائیان احساس نکنند برای تامین نیازمندی‌های خود ناچارند به شهرهای بیاند. در این زمینه کارهایی انجام شده اما کافی نیست و ناقص است.

ما باید از بی عدالتی پرهیز کنیم در شهرهای ما جاذبه‌های کاذبی ایجاد شده‌اند تا موجب شده روستائیان مهاجرت کنند به شهرها و این راهی شده است برای مهاجرت به شهرها.

در حاشیه مناطق شهری هستند باید دقت کرد که انسان‌های شریفی هستند که به دلایل خاص اجتماعی به حاشیه شهرها پناه آورده‌اند باید از لحاظ آموزش و پرورش بسیار بسیار اهتمام بورزیم که کوچکترین نقصی در آموزش آنها ایجاد نشود. امروز مواجه هشتیم با 10.2 جمعیت کاملا بیسواد در کشور که برازنده جمهوری اسلامی ایران نیست.

اینها نشان می‌دهد که ما برای آموزش و پرورش باید اقدامات جدی انجام بدهیم از نظر بهداشت اقدامات کافی نیست. همچنین امکانات اسکان باید برای آنها به شکل مناسب فراهم شود اسکان اولیه که در آنجا وسایل اولیه برای زیست سالم و مناسب فراهم شود هم اینکه طبقه‌ای را به تشویق به مهاجرت به سمت شهرها انجام نشود.

مجموعه این اقدامات باعث می‌شود که بتوانیم از امکانات محیط زیستی استفاده کنیم و برویم.

از امکانات خدادادی باید بهتر استفاده شود برای تولید اشتغال الان در کشورمان مواجه هستیم با مهاجرت‌هایی که موجب شده که بیکاری در برخی از نقاط شهری رشد کند و این باعث گرفتاری‌های ثانوی می‌شود از جمله عدم تشکیل خانواده، ناپایداری وضعیت جوانان و مشکلات امنیتی به دنبال آن.

** مجری: روی میزها گوشی هست برای نامزدهای محترم، چون استودیو نسبتا بزرگ است ممکن است حرف همدیگر را نشنوند برای همین تعبیه شده و هیچ ارتباطی به بیرون استودیو ندارد.

قرعه کشی نامزد بعدی: آقای رئیسی تقاضا می‌کنم بفرمایید در جایگاه.

** سوال مجری: چه برنامه ای برای کاهش فاصله طبقاتی و افزایش عدالت اجتماعی پیشنهاد می‌کنید.

** سید ابراهیم رئیسی:

عدالت اجتماعی یکی از اهداف مهم نظام جمهوری اسلامی است و فاصله طبقاتی به هیچ عنوان زیبنده نیست. لکن آنچه نگران کننده است عبارت از اینکه ضریب جینی نشان دهنده این است که در سال‌هایی که هدفمند کردن یارانه ها مطرح بوده است، طبق آمار مرکز آمار، این فاصله کمتر شده است و این سنوات اخیر ما شاهد بیشتر شدن فاصله طبقاتی هستیم.

یعنی از 36 صدم به 43 صدم رسیده و 7 واحد افزایش یافته است. این فاصله نشان بدی است و این نشان باید حتما مورد توجه مسئولان و دولتمردان قرار بگیرد. امروز توجه به طبقه پایین جامعه اولویت است. راهکار برون رفت از این وضعیت که مشکلات بسیار اجتماعی و سیاسی می تواند ایجاد کند، این است که راهکاری نسبت به دهک‌های پایین حتما یک افزایشی در یارانه‌ها داشته باشیم.

در گام اول سه دهک اول افزایش سه برابری و در گام دوم نسبت به توانمند سازی افراد تحت پوشش سازمانهای حمایتی. حتما برنامه‌ریزی شود برای اینکه حداقل در سال یک میلیون نفر از تحت پوشش اینها خارج شوند با توانمندسازی نسبت به دهک‌های متوسط حتما باید تسهیلاتی را قائل شویم در مسکن و شغل و درآمد آنها تا اینکه بتوانیم فاصله طبقاتی را در جامعه کمتر کنیم و این نکته حائز اهمیتی است که نسبت به مالیات هم همینطور. ما از حقوق بگیرانی که امروز درآمد آنها زیر سه میلیون تومان است باید نسبت به اخذ مالیات از آنها حتما تجدید نظر شود.

ضمن اینکه از افرادی که فرار مالیاتی دارند به عنوان اینکه از آنها به یقه سفیدها تعبیر می‌شود، واقعا زیبنده نیست که از همه درآمدها و کارکنان مالیات بگیریم اما افراد دیگر دور بزنند. اگر گام‌هایی برداشته شود برای کاهش فاصله طبقاتی، برای عدالت اجتماعی در نظام زیبنده خواهد بود.

قطعا اقداماتی باید نسبت به قشر فقیر جامعه، نسبت به اشتغال برای کسانی که کار ندارند در جهت کم کردن این فاصله تاثیر گذار باشد. اگر اقدام فوری در ارتباط با کم کردن فاصله طبقاتی نشود باید شاهد برخی بحرانهای اجتماعی باشیم.

**

منبع: بی باک نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.bibaknews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «بی باک نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۰۹۴۹۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد

حسنعلی اخلاقی امیری و کاظم معتمدی‌فر، دو نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات در مناظره انتخاباتی از رفع مشکل آلودگی هوای مشهد و ورود آستان قدس به طرح زیارت به عنوان متولی این حوزه سخن گفتند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از مشهد، حجت الاسلام حسنعلی اخلاقی امیری در مناظره انتخاباتی خود درباره راه‌حل‌های مشکل کم‌آبی در خراسان رضوی و شهر مشهد گفت: ما مشکل آب نداریم، بلکه مشکل مدیریت آب را داریم، امروز تمام قطعات آب‌شیرین‌کن ما در داخل ساخته می‌شود، بنابراین مشکل از نظارت مجلس و مدیریت‌های ناکارامد است.

وی ادامه داد: قرار است 50 هزار میلیارد برای انتقال آب از پنج رودخانه کلات به مشهد هزینه کنند، در حالی که تمام درآمد کلات از کشاورزی است؛ یکی از اولویت‌هایم این است که پس از ورود به مجلس این مصوبه را ابطال کنم.

اخلاقی امیری اضافه کرد: اگر این مبلغ برای انتقال آب از دریای عمان هزینه شود، زودتر به بهره‌برداری خواهد رسید و مشکل آب مشهد به سرعت قابل حل است، به شرط اینکه نمایندگان در دوره دوازدهم به این دلیل که جناح دولت و مجلس یکی است، چشم‌‎های خود را نبندند و اتفاقا نظارت‌هایشان را شدیدتر کنند.

هوای پاک را از 26 روز در گام اول به 120 روز می‌رسانم

نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات افزود: با توجه به اینکه مشهد چالش‌های زیادی دارد و می‌توان ده‌ها مسئله را مطرح کرد، از جمله این مسائل آلودگی هواست که باعث شد در سال 1402 فقط 26 روز هوای پاک داشته باشیم. در حوزه زیرساخت‌ها نیز مشکل داریم، هر ساله حدود 30 میلیون زائر به مشهد می‌آیند، اما در حوزه سلامت، حمل‌ونقل عمومی و تسهیل اسکان ارزان‌قیمت مشکلات بسیاری وجود دارد. ورود چهار میلیون زائر خارجی به مشهد یک ظرفیت بزرگ است که برای بهره‌گیری کافی از آن زیرساخت‌های لازم را فراهم نکرده‌ایم.

وی گفت: اگر سه حلقه نماینده مجلس، رسانه‌ها و مردم متصل شوند، نظارت قوی در کشور شکل می‌گیرد، بنابراین اتصال این سه حلقه می‌تواند بسیاری از مشکلات کشور را از بین ببرد.

اخلاقی امیری ادامه داد: حاشیه‌نشینی، وضعیت طرح‌های اطراف حرم و غیره از دیگر مسائل مشهد است. همچنین از بین این مسائل هوا در اولویت قرار دارد، زیرا به همه اقشار مرتبط است. برای این منظور راهکارهایی را آماده کرده‌ام که هوای پاک را از 26 روز در گام اول به 120 روز برسانم. این اولویت کوتاه‌ مدت من است، اما در درازمدت تقویت زیرساخت‌های مشهد در اولویت قرار دارد؛ ما در این زمینه از نظر منابع مالی مشکلی نداریم.

نبود نگاه عدالت‌محور سبب حاشیه نشینی شد

نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات، مردم حاشیه‌نشین را بهترین مردم دانست و تاکید کرد: نباید از بیرون به عنوان متولی عمل کنیم، بلکه باید به اهالی حاشیه شهر اعتماد کرده و کار را به آن‌ها واگذار کنیم، چه اشکالی دارد شهردار از خود مردم حاشیه شهر باشد.

این داوطلب انتخابات مجلس دوازدهم راهکار بعدی برای حل مشکل حاشیه شهر را نیز نظارت مستمر نمایندگان بر این حوزه دانست و افزود: باید بر نحوه عملکرد مدیران در حوزه حاشیه شهر و توزیع منابع نظارت‌های جدی صورت گیرد، اگر با نگاه ویژه‌تری به شرق مشهد نگاه کنیم، بسیاری از مشکلات حاشیه شهر حل خواهد شد.

در بخش دیگری از مناظره اخلاقی امیری تصریح کرد: در این زمینه کمیسیون حاشیه شهر شورای شهر مشهد از دوره چهارم تشکیل شد که حرکت مبارکی بود تا گسترش حاشیه شهر کنترل شود و باید به عوامل ایجاد حاشیه شهر در کلانشهرها توجه کنیم. یکی از اصلی‌ترین دلایل ایجاد این مشکل که حل آن یکی از انگیزه‌های حضور من برای حضور در مجلس است، توزیع ناعادلانه امکاناتی است که مدیریت شهری باید ایجاد می‌کرد.

وی ادامه داد: نبود نگاه عدالت‌محور نیز از دیگر عواملی است که باعث گسترش حاشیه‌نشینی در مشهد شده است. 

فهرست هوالمطلوب 16 سال در مشهد حضور دارد

اخلاقی امیری در خصوص افرادی که وی را عضو سرگروه هوالمطلوب می‌دانند،گفت: شورای ائتلاف یک مجموعه قانونی ثبت‌شده در وزارت کشور است، فهرست موسوم به هوالمطلوب 16 سال در شهر ما حضور دارد، اگر این مدت غیرقانونی بوده، بنابراین قوانین مجلس تا الان مشکل دارد. باید اتهام هوالمطلوب به من جدی‌تر بررسی شود. ضمن اینکه اساسا امسال هوالمطلوب واقعی وجود نداشت.

نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات خاطرنشان کرد: بخشی از اشکال کار اصولگراها این است که مخاطب را حساب نکرده و با وی صحبت نمی‌کنند، به من نگفتند که شما را می‌خواهیم در کنار چه کسی قرار دهیم ، ارائه فهرست هوالمطلوب و استفاده از فضای برخی تشکل‌ها برای رای‌آوری آن قانونی نیست.

فوتبال را به دلیل کوتاهی از دست دادیم

اخلاقی امیری در پاسخ به سوالی مبنی بر اقدامات نمایندگان جدید برای ورزش استان، گفت: هزینه کردن در حوزه ورزش به دلیل اینکه با سلامت جسم و روح ارتباط دارد، سرمایه‌گذاری است. ما در زمینه ورزش همگانی کمبود داریم و به ورزش قهرمانی نیز باید پرداخته شود. ورزش قهرمانی می‌تواند هویت ملی را جبران کند؛ ما فوتبال را به دلیل کوتاهی از دست دادیم.

 نامزد انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد با بیان اینکه باید برای اعطای صحیح وام‌های ازدواج نظارت‌های لازم صورت گیرد، افزود: اگر منابع انفال را از 10 درصد به 40 یا 50 درصد برسانیم، می‌توان برای ازدواج هر جوان حداقل 100 میلیون تومان وام بلاعوض داد، البته اگر سیاست‌های چهارده‌گانه رهبری در حوزه خانواده در نظر گرفته شود، مشکل تحکیم خانواده را نخواهیم داشت و آمار طلاق نیز کاهشی می‌شود. 

اخلاقی امیری در پاسخ به سوالی مبنی بر ارزیابی عملکرد دولت سیزدهم و مجلس یازدهم، عنوان کرد: با تمام نقدهایی که به برخی انتصابات دولت دارم، به دلیل اینکه بعد از هشت سال نگاه به خارج، اکنون نگاه دولت به داخل است، آن را تشویق می‌کنم.

وی با اشاره به قانون خانواده و جوانی جمعیت مصوب مجلس یازدهم، اضافه کرد: اگر دولت‌ها یک‌دهم آنچه در این 45 سال برای کاهش آسیب‌های اجتماعی هزینه کردند، برای تحکیم بنیاد خانواده هزینه می‌کردند، امروز آسیب‌های اجتماعی تا این اندازه مردم را اذیت نمی‌کرد. در زمینه تسهیل ازدواج قانون جدیدی تصویب شده، اما هم قانون نقص داشته و هم اجرای آن مورد دقت نمایندگان قرار نگرفته است.

ایجاد مرکز مطالعات و پژوهش‌های کلات در باغ نادری

کاظم معتمدی‌فر دیگر نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات نیز در ادامه بیان کرد: مهمترین مشکلی که ما در حوزه انتخابیه خودمان داریم، وجود تشکل‌های موازی است و همین باعث شده برنامه‌های ما در اجرا با مشکل مواجه شود.

وی گفت: حاشیه شهر، بافت فرسوده و توسعه نامتقارن شهر همه نشانگر این است که در برنامه‌ریزی و نظارت بر اجرا عزم و اراده لازم را نداریم. برخی برنامه‌ها باید در کوتاه‌مدت به ذائقه مردم خوش بیاید.

معتمدی فر مهمترین مشکل مشهد را وجود تشکل‌های موازی زیاد دانست و افزود: همین موضوع باعث شده برنامه‌ها در عمل با مشکل مواجه شوند.

وی مشکلاتی مانند حاشیه شهر، بافت فرسوده و توسعه نامتوازن مشهد را حاصل مشکل در برنامه ریزی و نظارت بر اجرا برشمرد و یادآور شد: معتقدم برخی برنامه‌ها باید در کوتاه مدت حال مردم را خوب کند، پس با تکیه بر اسناد بالادستی و برنامه‌های مصوب و عملکرد دولت مردان باید در خصوص انتظارات ذی نفعان که مردم هستند مطالبه‌گری صورت گیرد.

این کاندیدای مجلس در خصوص برنامه‌اش برای رفع مشکلات حوزه انتخابیه کلات نیز گفت: برای این موضوع باید سراغ جاده کلات برویم تا به رونق گردشگری و سرمایه گذاری در این منطقه منجر شود؛ برای این منظور مرکز مطالعات و پژوهش‌های کلات در باغ نادری ایجاد خواهد شد و در کنار آن بازارچه صنایع دستی در این محل می‌تواند برای رونق صنایع دستی در کوتاه مدت مؤثر باشد.

طرح ملی زیارت با محوریت آستان قدس رضوی

معتمدی فر در پاسخ به سوال خبرنگاران در مورد مهمترین شاخص‌های طرح زیارت و اثراتش برای زائران و مجاوران امام هشتم گفت: اگر طرح جامع زیارت به صورت جامع و یکپارچه باشد نتیجه خواهد داد، این طرح باید به شکل ملی تعریف شود، با اتکا به بخش خصوصی و با محوریت حرم مطهر رضوی باشد.

انتقال آب از عمان کافی نیست

وی درباره راه‌حل‌های مشکل کم‌آبی هم گفت: جنگ آینده، جنگ آب بوده و تحلیل‌‎ها بسیار نگران‌کننده است، بنابراین باید عزم ملی صورت گیرد. طرح‌های مد نظر از جمله انتقال آب از دریای عمان اجرایی شده اما کفایت نمی‌کند و حتما باید اقدامات دیگری نیز انجام شود؛ 90 درصد مصرف آب در بخش کشاورزی است. مجموعه اقداماتی می‌تواند این میزان مصرف را کاهش دهد که از جمله آن طرح اصلاح الگوی کشت است و بسیاری از اقلام زیرکشت توجیه اقتصادی ندارند و منابع آب ما را هدر می‌دهند.

نامزد انتخابات مرحله دوم مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد افزود: در مورد کلات نیز مقدار زیادی آب از خطوط مرزی ما خارج می‌شود که قابل مدیریت است. انتقال آب از کلات به مشهد نگرانی‌هایی را برای مردم کلات ایجاد و بحران‌هایی را برای این شهر ایجاد می‌کند، زیرا دامداری در کلات به شدت آسیب دیده است. 

براساس احساس تکلیف کاندید شدم؛ ستاد، بنر و پوستر نداشتم

معتمدی فر ادامه داد: من فرایند تشکل‌ها را بررسی کردم و درخواست‌ها و اشکالات زیادی دیدم و شاهد بودم در مرحله گزینش انحرافاتی وجود داشت، در مرحله فهرست‌بندی مهندسی کردند و برای تبلیغ به روش‌های غیر اخلاقی متوسل شدند؛ این افراد چگونه می‌خواهند فردا در زمان ورود به مجلس مقابل تعارض منافع بایستند؟

وی در بخش دیگری از مناظره عنوان کرد: با توجه به اینکه نظام 40 سال هزینه کرده، من براساس احساس تکلیف، خود را هزینه و در انتخابات شرکت کردم و تلاشی برای رسیدن به این پست نکردم، بنا به پیشنهاداتی وارد شدم و ستاد، بنر و پوستر هم نداشتم، ریالی از کسی نگرفتم و یک نفر هم کنارم نبود اما مردم با مشارکت آگاهانه خود، رای دادند.

وی گفت: ما در اصل مدیریتی مشکل داریم، چرا مدیرانی در حوزه ورزش منصوب می‌کنیم که بدنه ورزشی یا آن‌ها را قبول ندارند یا ادعا می‌کنند در عملکرد خودشان موفق نیستند؟ ما نظام خوبی داریم، اما علت اینکه دستاوردهای مورد انتظار حاصل نمی‌شود، عدم شایسته‌سالاری و عدم مبارزه با فساد است.

نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات ادامه داد: باید افرادی در مجلس حضور پیدا کنند که سابقه اجرایی دارند و روش حل مسئله را می‌دانند. 

مهاجرت‌های غیرقانونی اصلا قابل قبول نیست

معتمدی‌فر در مورد اتباع بیگانه بیان کرد: همانند سایر کشورها رعایت قوانین و مقررات اصل است و قطعاً در قوانین و مقررات منافع ملی در اولویت اول قرار دارد، بنابراین مهاجرت‌های غیرقانونی اصلا قابل قبول نیست. به جای اینکه از سرمایه‌داران اتباع بیگانه استقبال کنیم، نسبت به مهاجرت‌های غیر قانونی بی‌تفاوت هستیم؛ مهاجران قانونی نیز باید تحت حمایت‌های لازم قرار گیرند.

 وی با بیان اینکه هرگونه اقدامی در زمینه خانواده و فرزندآوری باید مبتنی بر اسناد بالادستی باشد، افزود: سیاست‌های کلان نظام در خصوص جمعیت مربوط به سال 1393 است، چرا این سیاست‌های کلان به مدت 10 سال مسکوت مانده است؟ اگر من به مجلس راه پیدا کنم این موضوع را در اولویت اول خود قرار می‌دهم. برنامه‌ریزی من بر مبنای رویکرد پیامدگرایی است. 60 مشکل اساسی در کشور داریم که یکی از آن‌ها جمعیت است.

معتمدی‌فر نیز با بیان اینکه شفاف‌سازی یک اصل است که در تمام ‌سیستم‌ها، سازمان‌ها و برنامه‌ها باید رعایت شود، بیان کرد:  نمایندگان باید هزینه‌هایی را که از ابتدا انجام داده‌اند را گزارش دهند.

نامزد مرحله دوم انتخابات مجلس دوازدهم از حوزه انتخابیه مشهد و کلات خاطرنشان کرد: ما در زمینه سیاست خارجی باید براساس حکمت، عزت و مصلحت ورود پیدا کنیم و این مهم است که در برنامه‌ها و تعاملات خود چه اقداماتی انجام دهیم تا منجر به این پیامد شود. این یک راه حل مهندسی‌شده می‌خواهد. ما الان چه تعداد سفارتخانه، رایزن فرهنگی و دیپلمات داریم و از این ظرفیت چه استفاده‌ای شده است؟ ما برنامه اصلاح ساختار کلان کشور را داریم تا ساختار دولت کوچک شود و جهش تولید را با مشارکت مردم اجرا کنیم، بنابراین در سیاست‌های خارجی نیز  باید رایزن‌های ما در حوزه اقتصادی فعالیت داشته باشند.

انتهای پیام/282

دیگر خبرها

  • 8 نکته درباره سخنان دوم بانکی پور: به جای سرک کشیدن به "تختخواب" دیگران ، حواس تان به "سفره" مردم خودمان باشد
  • لزوم ایجاد کمربند سبز در اطراف شهر برای جلوگیری از حاشیه نشینی
  • توزیع عادلانه امکانات؛ رمز اصلاح حاشیه‌نشینی در مشهد
  • افشاگری رشیدی کوچی: افرادی محکومیت قطعی داشتند، اما به دلیل نزدیکی شان به دولت در مجلس آینده حضور دارند / می‌خواهند ریاست را هم به جریان پایداری نزدیک کنند
  • مردم از نزدیک شدن به رودخانه‌های دز و کارون اجتناب کنند
  • واکنش سایت حسن روحانی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان
  • واکنش سایت حسن روحانی به اظهارات سخنگوی شورای نگهبان درباره دلایل ردصلاحیتش
  • تلاش دولت برای نزدیک کردن ریاست مجلس به جریان پایداری و امام صادقی‌ها
  • ایجاد ۳۰هزار پارک حاشیه‌ای در مناطق یک، ۴ و ۵ | ۱۰ پارکینگ جدید در تهران ساخته می‌شود
  • دولت روحانی چگونه سفره مردم را کوچک کرد؟