Web Analytics Made Easy - Statcounter

تابناک با انتشار یک نظر سنجی در سایت خود نوشت : پس از برگزاری اولین مناظره انتخاباتی ریاست جمهوری در سال 96 در روز جمعه 8 اردیبهشت ماه، «اسحاق جهانگیری»، «حسن روحانی» و «محمدباقر قالیباف» به ترتیب نفرات اول، دوم و سومی شدند که از نظر مردم رأی آن ها به واسطه این مناظره افزایش پیدا کرده است.

نخستین مناظره انتخاباتی سال 96 که جمعه گذشته از ساعت 16.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

30 با نیم ساعت تاخیر برگزار شد، تا حدی توانست بر گرمای تنور انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم بیفزاید. تا جایی که پس از این مناظره در کوچه و خیابان مردم حرف های بسیاری در خصوص صحبت های کاندیداها می زدند و رسانه ها نیز تحلیل ها و گزارش های بسیاری در خصوص روند این مناظره منتشر کردند.

از آنجایی که فرصت چندانی تا برگزاری انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم باقی نمانده است برنامه های رادیو تلویزیونی و گزارش ها و اخبار و تحلیل های رسانه ها نیز می تواند تاثیر زیادی در افزایش میزان مشارکت مردم در انتخابات داشته باشد؛ هرچند کاندیداها نیز به عنوان اصلی ترین بازیگرصحنه انتخابات نیز می توانند نقش بسزایی را در گرم تر شدن تنور انتخابات از طریق رسانه ها و همچنین حضور در شهرهای مختلف و گفت و گوی مستقیم با مردم ایفا کنند.

روز جمعه 6 کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری از طریق مناظره زنده تلویزیونی حرف های زیادی را در خصوص مسائل و موضوعات اجتماعی و جامعه با مخاطبان خودشان زدند و خیلی از گفته و نگفته ها را بار دیگر در آستانه انتخابات مطرح کردند؛ موضوعاتی که گاه به چالش و گاه به گفت و گوهای پینگ پنگی بین دو تن از کاندیداها یا چند نفر از آنان تبدیل شد و البته هنوز که هنوز است بازتاب، تحلیل و تفسیرهای این سخنان ادامه دارد.

البته هنوز مناظره های دوم و سوم که درباره مسائل و موضوعات سیاسی – فرهنگی و اقتصادی است، باقی مانده است و به نظر می رسد هر کسی بتواند در این مناظره ها به بهترین شکل ممکن مردم را اقناع کند و البته حامیانش هم بتوانند در راستای همان سخنانی که در مناظره مطرح شده، نقش حمایتی جدی را از کاندیدای مورد نظر خودشان برای انتخابات ریاست جمهوری دوازدهم ایفا کنند، می تواند شانس خود را برای پیروزی در انتخابات بالا و بالاتر ببرد و البته نظرات مردمی را برای کسب رأی بیشتر جلب کند.

پس از نخستین مناظره انتخاباتی «محمدباقر قالیباف، اسحاق جهانگیری و حسن روحانی» به دلیل چالش ها و چلنج هایی که در گفت و گو و سخنانشان داشتند، بیش از سایرین محل بحث و تحلیل مردم و رسانه ها بودند و به نوعی توانستند گوی رقابت را از رقیبان انتخاباتی خود بربایند؛ هر چند چهره هایی مثل «سید ابراهیم رئیسی، سید مصطفی میرسلیم و سید مصطفی هاشمی طباء» به نوع مناظره سه نفر اول انتقاداتی داشتند و خود را وارد چنین گفت و گوهایی که همراه با چالش هایی نیز بود، نکردند.

پس از اولین مناظره انتخاباتی، سایت خبری – تحلیلی «تابناک» پرسشی را پیش روی مخاطبان قرار داد و خواستار کسب نظر استمزاجی مردم در این باره شد که «به فرض باقی ماندن همه کاندیداها در رأی گیری، مناظره اول، سبد رأی کدام کاندیدا را افزایش داد؟» بعد از طرح این پرسش، نام تمامی 6 کاندیدای حاضر در مناظره و انتخابات ریاست جمهوری ذکر شد که مردم «اسحاق جهانگیری» را موفق ترین فرد اولین مناظره انتخابات دانستند.

آرایی که 61 هزار و 872 نفر شرکت کننده در نظرسنجی «تابناک» به کاندیداهای حاضر دادند، بدین شرح است:

- اسحاق جهانگیری 42.31

- حسن روحانی 33.97

- سید ابراهیم رئیسی 6.1

- محمدباقر قالیباف 15.29

- سید مصطفی میرسلیم 1.21

- سید مصطفی هاشمی طبا 1.21

بدین ترتیب با نظر مردم درباره اولین مناظره انتخاباتی 96، «اسحاق جهانگیری» نفر اول و موفق ترین نامزد حاضر در این گفت و گوها، پس از آن «حسن روحانی» به عنوان دومین کاندیدای موفق و سپس «محمدباقر قالیباف» به عنوان سومین کاندیدای موفق در مناظره اول برگزیده شدند.

«سید ابراهیم رئیسی، سید مصطفی میرسلیم و سید مصطفی هاشمی طباء» هم سه کاندیدایی بودند که با کمتر از 10 درصد آراء، از نظر مخاطبان روز موفقی را در اولین مناظره انتخاباتی سال 1396 پشت سر نگذاشتند.

هرچند نتایج این نظرسنجی را نمی توان کاملا دقیق و مبتنی بر واقعیات جامعه موجود به دلیل آنچه می توان یکسان بودن جامعه آماری خواند، دانست، برآیند آنچه در بین همین طیف از مخاطبان و مردم جامعه مورد توجه قرار گرفته، این است که هرچه افراد مشارکت فعالتر و بیشتری در مناظره انتخاباتی داشته باشند و بتوانند رقیبان خود را به نقد جدی و چالش بکشند، بیشتر مورد توجه قرار خواهند گرفت.

حال باید منتظر مناظره های دوم و سوم بمانیم و ببینیم کدام یک از کاندیداها می توانند نظرات مردمی بیشتری را به خود جلب کنند و به اصلاح پیروز این مناظره ها لقب بگیرند، چون به نظر می رسد پیروزی در مناظره های انتخاباتی می تواند نقش بسزایی در افزایش سبد رأی کاندیداها داشته باشد، زیرا حداقل در دو انتخابات اخیر ریاست جمهوری که شرایط این گونه بوده است.

منبع: صدای ایران

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت sedayiran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «صدای ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۱۳۱۸۲۱۲۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی

خبرگزاری مهر- گروه استان‌ها؛ انتخابات یکی از رخدادهای بزرگ و تاریخ‌ساز در هر کشوری است، در این میان نظر و رأی مردم به عنوان اصلی‌ترین تصمیم گیرندگان از اهمیت والایی برخوردار است.

شمارش معکوس برای برگزاری مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی آغاز شده، انتخاباتی با داوطلبانی از طیف‌های مختلف که اهمیت مشارکت گسترده در آن بیش از ادوار گذشته است.

در باب اهمیت مشارکت در انتخابات، رهبر معظم انقلاب در بیاناتی انتخابات را برای کشور و ملت، فرصتی بسیار بزرگ و برای دشمنان تهدید خواندند و افزودند: «برگزاری پرشور انتخابات و حضور همگانی مردم در پای صندوق‌های رأی، تضمین کننده امنیت کشور خواهد بود زیرا دشمنان از پشتوانه مردمی نظام بیش از امکانات تسلیحاتی آن هراس دارند.»

در موضوع اهمیت حضور در انتخابات، همواره مسئولان در رده‌های مختلف سخن گفته‌اند و با توجه به شرایط موجود حضور آگاهانه مردم در انتخابات می‌تواند گره گشا باشد.

همانگونه که می‌دانیم انتخابات از اهمیت بسیاری برخوردار است و نظر و رأی مردم نیز نتایج آن را مشخص می‌کند.

سری به سطح شهر می‌زنم تا نظر مردم را در خصوص برگزاری مرحله دوم انتخابات جویا شوم؛

ایمان زمانی از دانشجویان تبریزی است، او تاکید می‌کند: امروز مهم‌ترین خواسته مردم وحدت، انسجام و همدلی در بین مردم و مسئولان است و زمانی این اتفاق می‌افتد که مسئولین در عمل با مردم باشند. مردم انتظار دارند مسئولان با مردم صادق باشند و اخلاص و ایثارگری را در عمل مسئولان ببینند.

او ادامه می‌دهد: امروز مهمترین خواسته مردم این است که مسئولین دست به دست هم دهند و برای رفع مشکل بیکاری و معیشت مردم که از ملموس‌ترین خواسته‌های آن‌هاست، گام بردارند.

او می‌افزاید: به رغم تمامی مشکلات وظیفه هر ایرانی است که در انتخابات شرکت کند و خود برای آینده کشور تصمیم‌گیری کند.

زهرا دانشی از دیگر دانشجویان تبریزی است، او نیز خاطرنشان می‌کند: شرکت در انتخابات یک وظیفه شرعی، ملی، میهنی، اخلاقی و قانونی است؛ بنابراین در مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی شرکت می‌کنم، به فرمایش مقام معظم رهبری، ملاک انتخاب نماینده مجلس اصلح‌ترین، امین‌ترین و قادرترین از بین نامزدهای انتخاباتی است، همچنان که شرکت در انتخابات یک وظیفه است، گزینش خوب و آگاهانه هم یک وظیفه است.

او ادامه می‌دهد: توجه بیشتر به حوزه فرهنگ عمومی جامعه و آموزش، تصویب قوانین در ارتباط با تسهیل اشتغال و ازدواج دانشجویان، ایجاد شفافیت در آرا و زندگی نمایندگان، تصویب یا اصلاح قوانین مرتبط با بهبود معیشت مردم، تحقیق و تفحص بی طرفانه و منصفانه از تمامی امور کشور به منظور پیشگیری و مبارزه با فساد و مسؤلیت‌پذیری در ارتباط با عملکرد خود در مجلس شورای اسلامی به عنوان نمایندگان ملت از اهم خواسته‌های اینجانب به عنوان دانشجو است.

رجب یوسفی از ریش سفیدان تبریزی است، او می‌گوید: می‌خواهم در تعیین سرنوشت کشورم سهیم باشم، پس در مرحله دوم انتخابات مانند مرحله اول شرکت می‌کنم چراکه شرکت در انتخابات مانند خواندن نماز واجب است.

او ادامه می‌دهد: شرکت در انتخابات وظیفه‌مان است و به خاطر خون شهدا شرکت می‌کنم تا آزاد باشم و در کشورم زندگی بهتری داشته باشم.

او تاکید می‌کند: شرکت در انتخابات وظیفه شرعی و ملی است و برای اطاعت از ولایت فقیه و به عنوان یک ایرانی باید شرکت کرد.

علیرضا کاظم پور از بازاریان تبریز است، او به خبرنگار مهر می‌گوید: اولین مؤلفه مهم برای من صداقت است و از نمایندگان خود انتظار دارم که از شعار دادن پرهیز کنند و واقع بین باشند چراکه شعار دادن راه به جایی نمی‌برد و به نماینده‌ای که دائماً از دیگران انتقاد می‌کند رأی نمی‌دهم.

او ادامه می‌دهد: به نوعی در اقداماتی که می‌خواهند انجام دهد شفاف باشد و ما بدانیم دقیقاً چه برنامه‌ای برای پیشبرد اهداف ملی دارند چرا که اگر نماینده‌ای صرفاً وعده دهد و کاری از پیش نبرد موتور پیشرفت مملکت را عقب می‌اندازد، پس صداقت برای من به شخصه خیلی مهم است.

او می‌افزاید: دومین مؤلفه برای من شایستگی نماینده است، برای من خیلی مهم نیست که نماینده شناخته شده است یا خیر بلکه این مهم است که چه سوابق علمی و اجرایی دارد و من انتظار دارم که وقتی نماینده من به مجلس راه پیدا می‌کند سواد خوبی داشته باشد و کاری به جناح سیاسی ندارم، کارآمدی برای من مهم‌تر است.

مرحله دوم انتخابات به اندازه مرحله قبلی مهم است

استاندار آذربایجان شرقی نیز در جلسه‌ای در گفت‌وگو با خبرنگاران با بیان اینکه مرحله دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در سه حوزه انتخابی استان به اندازه مرحله قبلی مهم است، از تلاش رسانه‌های استان در انتخابات قدردانی کرد.

مالک رحمتی افزود: رأی، حق الناس و ما امین مردم هستیم و امیدوارم مانند دور اول شاهد برگزاری انتخابات باشکوهی باشیم.

وی تاکید کرد: چهار فرمایش رهبر معظم انقلاب درباره انتخابات مبنی بر سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت حداکثری در دوره دوم انتخابات نیز جاری و ساری است.

وی افزود: بسترسازی برای حضور همه مردم در صحنه انتخابات و انتخاب نامزد مورد نظرشان، وظیفه یکایک دست اندرکاران برگزاری انتخابات در دور دوم آن است.

وی اضافه کرد: از رسانه‌های استان بابت تلاش‌های ارزشمندشان در انتخابات دوره اول قدردانی می‌کنم و معتقدم مرحله دوم فرصت مناسبی برای مشارکت حداکثری مردم و برگزاری انتخاباتی باشکوه است.

وی گفت: رسانه‌ها مردم را دعوت به حضور با بصیرت در انتخابات کنند.

رحمتی ادامه داد: انتخابات حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر در دور دوم تمام الکترونیکی است و باید از تولیدات چندرسانه ای برای آموزش مردم درباره آنها اخذ رأی الکترونیکی بهره گرفت.

استاندار آذربایجان شرقی افزود: از هواداران نامزدهای انتخاباتی انتظار می‌رود ضمن معرفی نامزدهای خود، مردم عزیز را به مشارکت حداکثری در دور دوم انتخابات، ترغیب و تشویق کنند.

وی اضافه کرد: رعایت اخلاق انتخاباتی نیز مد نظر باشد و انتخاباتی در شأن فرهنگ مردم آذربایجان شرقی برگزار شود.

رئیس ستاد انتخابات آذربایجان شرقی نیز گفت: آماده برگزاری دور دوم انتخابات مجلس شورای اسلامی در حوزه‌های انتخابیه «تبریز، اسکو و آذرشهر»، «شبستر» و «میانه» هستیم.

تراب محمدی با اشاره به اینکه انتخابات دور دوم در حوزه انتخابیه تبریز، اسکو و آذرشهر تمام الکترونیکی است، افزود: آموزش‌های لازم به دست اندرکاران برگزاری انتخابات در این زمینه داده شده است.

وی اضافه کرد: تبلیغات انتخاباتی از بامداد پنجشنبه هفته گذشته آغاز شده و تا ساعت هشت صبح پنجشنبه بعد ادامه دارد.

کد خبر 6096650

دیگر خبرها

  • هیچ مدیری به دلیل تخلفات انتخاباتی برکنار نشد
  • تشکیل ۱۰۰ فقره پرونده تخلفات انتخاباتی دور اول در مازندران
  • شور و حال انتخاباتی در تک حوزه استان اردبیل در مرحله دوم انتخابات مجلس
  • آنچه در مناظره انتخاباتی کاندیداها در دانشگاه لرستان گذشت
  • رونمایی از لیست‌های انتخاباتی/ آمادگی برای انتخابات الکترونیک
  • پخش مناظره انتخاباتی دو کاندیدای دور دوم انتخابات در صدا و سیمای اردبیل
  • درخواست انتخاباتی یک نماینده مجلس از مردم
  • گفت‌وگوی مستقیم نامزدهای انتخابات با مردم در «فرصت انتخاب» و «نماینده مردم»
  • رئیسی: مردم با حضورشان انتخاباتی باشکوه رقم بزنند
  • بازار انتخابات در تبریز داغ شد/ اوج هیجان در ستادهای تبلیغاتی